بازاریابی

توریسم در ایران – 100 مکان برتر – قسمت دوم

توریسم در ایران

صنعت گردشگری و توریسم در ایران از ظرفیت‌های بسیار بالایی برای رشد و توسعه برخوردار است. بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان دارا است. در این گزارش که در چند قسمت تهیه شده  100 مکان برتر و جاذبه های گردشگری ایران که می تواند برای توریست های خارجی و گردشگران ایرانی جذاب باشد را معرفی کرده ایم.

توریسم در ایران – 100 مکان برتر – قسمت دوم

گردنه حیران

گردنه حیران، توریسم در ایران، جاذبه های گردشگری

گردنه حیران ( استان گیلان – آستارا )

حیران نام روستایی تالش نشین و ییلاقی در شهرستان آستارا واقع در استان گیلان است. این روستا در فاصله ۳۰ کیلومتری شهر آستارا قرار دارد. حیران از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شده‌است. منطقه حیران از توابع شهرستان مرزی بندر آستارا در منتهی‌الیه شرق استان گیلان با ۲۲۰۰ هکتار مساحت است که از این میزان ۱۲۰۰ هکتار به مستثنیات اشخاص و ۱۰۰۰ هکتار به منابع ملی تعلق دارد.

حیران عربی شده واژه تالشی «هیران» است. هیران در زبان تالشی به معنای مکان ابر و مه می‌باشد. «هیر» یا «هر» در زبان تالشی به معنی ابر و مه است و «ان» پسوند مکان است. یکی از ویژگی‌های گردنه حیران نیز مه آلودگی هوا در بیشتر اوقات سال است.

قلعه بهستان

قلعه بهستان، توریسم در ایران، جاذبه های گردشگری یران

قلعه بهستان، کهن دژ زنجان ( استان زنجان – ماه نشان )

قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان ماه‌نشان در استان زنجان و در نزدیکی روستای بهستان و در کنار رود قزل اوزن جای گرفته‌است. دیرینگی این دژ به دوره مادها بازمی‌گردد.[نیازمند منبع] این دژ در تاریخ ۱۳۵۶/۰۷/۱۱ و با شماره ثبت ملی ۱۴۵۸ به نام قلعه بهستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌است. قلعه‌ای منحصر به فرد که متأسفانه به علت عدم توجه مسئولان میراث فرهنگی کشور و بخصوص استان در آستانه تخریب است. توجه به ساخت دیوارهای حائل در کنار رودخانه قزل‌اوزن برای حفاظت از قلعه بسیار ضروری است.

بنای نخستین این دژ منسوب به دوره ساسانی است اما در دوره اسلامی و سده‌های ۵ تا ۷ هجری مورد استفاده بوده‌است. بقایای دژ بهستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.

تنگه واشی

تنگه واشی، توریسم در ایران، جاذبه های گردشگری یران

تنگه واشی ( استان تهران – فیروزکوه )

تنگه واشی یا تنگه ساواشی مکانی با جاذبه‌های گردشگری است که در مسیر جاده هراز پشت تونل وانا قرار دارد. کلمه واش ، در زبان مازندرانی ،به معنای چمن می باشد و تنگه واشی به معنای تنگه ای است که دارای دشت چمن است.

این مکان شامل دو تنگه است که تنگه اول به «واشی» و تنگه دوم به «سا» معروف است. در انتهای تنگه دوم آبشاری با ارتفاع ۱۵ متر قرار دارد.

بازار قدیمی تبریز

بازار قدیمی تبریز، توریسم در ایران، جاذبه های گردشگری یران

بازار قدیمی تبریز ( استان آذربایجان شرقی – تبریز )

بازار تبریز پس از بازار بزرگ زنجان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازار های سرپوشیده در سطح جهان به‌شمار می‌رود که در شهر تبریز در ایران واقع شده‌است. این بازار مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، دارد. بازار تبریز در مردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است.پیش‌تر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده‌است.

این بازار حدود ۳ سدهٔ پیش و پس از وقوع زمین‌لرزهٔ تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری توسط نجفقلی خان دنبلی حاکم وقت تبریز بازسازی شده‌است. بازار تبریز در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

دریاچه نئور

دریاچه نئور، توریسم در ایران، جاذبه های گردشگری یران

دریاچه نئور ( استان اردبیل – اردبیل )

دریاچه نُئور دریاچه‌ای است در استان اردبیل طبق نقشه سازمان نقشه‌برداری کشور در سال ۱۳۹۸ و در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل به طرف خلخال در یکی از دره‌های کوهستان باغرو و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این دریاچه با مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار مشتمل بر دو دریاچه کوچک و بزرگ است که در فصل بهار به هم می‌پیوندند و دریاچه واحد را به وجود می‌آورند. عمق متوسط دریاچه حدود ۵ متر است.

 

این گزارش در حال تکمیل است…..

توریسم در ایران – 100 مکان برتر – قسمت اول

دیدگاهتان را بنویسید